ННЦ ” Інститут землеробства НААН” долучився до проєкту “Тачка на прокачку”

16 Березня, 16:47
Новини

Проєкт “Тачка напрокачку” діє вже майже рік. Він дарує друге життя старим радянським автівкам та відправляє їх на фронт для допомоги ЗСУ евакуювати поранених, проїжджати бездоріжжя, транспортувати оснащення. Наразі відремонтовано і відправлено на фронт вже більше 100 машин.

До проєкту також долучилися співробітники ННЦ “ІЗ НААН”. Працівники інституту з розумінням та підтримкою цієї справи взялися за ремонт автівки, яку за сприяння заступника директора з інноваційної та

наукової діяльності Геннадія Супіханова, який зараз перебуває в лавах ЗСУ, було надано

для реставрації і ремонту. Авто з минулого потрібно було перетворити в сучасний транспортни

й засіб для потреб військових. У вільний від роботи час завідувач відділу Анатолій Кравчук, завідувач відділу Олександр Оксимець, провідний інженер Олег Ріхтер, науковий співробітник Максим Породько, технік Анатолій Приліпко, механіки Петро Беспалий, Михайло Кущук, Віктор Стінковий, Олег Стінковий, а також співробітники Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології НУБіП України Віталій Король та Анатолій Гуренко взялися до роботи.

Усі запчастини купували за кошти благодійників. Машина була майже повністю реставрована, ремонту підлягали ходова  частина, двигун, салон – було зроблено  по максимуму все, щоб машина могла забезпечити всі умови наших захисників. Від старенького УАЗа залишився хіба що кузов, та й той відтюнінгований. Майже всю автомобільну “начинку” замінили, аби автівка могла надійно служити на фронті. Саме ця автівка має слугувати для медичних цілей в умовах бездоріжжя.

Весь колектив інституту безмежно дякує ЗСУ! Робота захисників неоціненна, автівка – це найменше, що ми можемо для них зробити. Разом до Перемоги! Слава Україні!