Workshop з кліматично орієнтованих рішень для українських стейкхолдерів. Дорожня карта повоєнного відновлення України.

22 Березня, 13:30
Новини

Університет Савонія ( Фінляндія) спільно з Чернівецьким національним університетом (Україна), Національним науковим центром ” Інститут землеробства Національної академії аграрних наук України” (Україна) та Університетом Короля Данила (Україна) проводять серію кліматичних семінарів для українських зацікавлених сторін в рамках проєкту ILCA ( Innovation Laboratiries for Climate Action). Метою цих заходів є розроблення дорожньої карти кліматоорієнтованого відновлення України, яка включатиме три основні напрямки: сільське господарство, енергетика та муніципалітети.

Перед учасниками поставлено завдання оцінити інформацію про потенційні нові кліматичні проекти в Україні, які знаходяться на стадії ініціації та потребують грантової допомоги. Результати цієї спільної роботи  планується представити на HNPW 2023 ( Humanitarian Networks and Partnerships Week – Geneva, Switzerland), щоб допомогти українським установам знайти нових партнерів/спонсорів/донорів для реалізації ініціатив, орієнтованих на кліматичні питання.

Перші два семінари включають підготовчу роботу та попередню оцінку ідей, що потребують допомоги та додаткового фінансування  для кліматичних дій. У результаті мозкового штурму учасники обговорили понад 60 ідей. Було визначено спільні пріоритети та сформовано потенційні консорціуми з української сторони. Обговорення та оцінка цих ідей тривають, щоб визначити потенційну синергію, компроміси, взаємозалежності та можливі небажані наслідки.

ILCA продовжує працювати над цими ідеями з учасниками для пошуку нових міжнародних партнерів і форм співпраці. Результати семінару будуть опрацьовані партнерами мережі ILCA та представлені на HNPW у Женеві 27 квітня 2023 року.

https://ilca-project.eu/climate-workshops-for-ukrainian-stakeholders/