4 листопада 2020 року відбулась V Міжнародна науково-практична конференція «Органічне агровиробництво: освіта і наука»

5 Листопада, 11:26
Новини Новини галузі Новини інституту

4 листопада 2020 року провідні вчені, науковці та аспіранти ННЦ «Інститут землеробства НААН»взяли участь у роботі V Міжнародної науково-практичної конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яку організували та дистанційно в онлайн-режимі провели Науково-методичний центр вищої та передвищої фахової освіти та Федерація органічного руху України.

Серед доповідачів у відкритті конференції з вітальним словом виступив академік секретар Відділення землеробства, меліорації та механізації Національної академії аграрних наук України, директор ННЦ «Інститут землеробства НААН», академік НААН В. Ф. Камінський.

До роботи конференції долучилися понад 60 учасників, які представляли міністерства і відомства, науково-дослідні установи, заклади освіти, громадські організації, агрофірми і підприємства з виробництва органічної продукції. Доповідачі виокремили нагальні проблеми, що постають перед органічним сектором агровиробництва в Україні, зокрема, наголосили на важливості наукового забезпечення органічного сільського господарства та підготовки кваліфікованих кадрів для цієї галузі. З доповіддю «Органічне землеробство – пріоритет для науки» виступив заступник директора з наукової роботи ННЦ «Інститут землеробства НААН», член-кореспондент НААН  М.А. Ткаченко. Крім учасників з України, також у пленарній частині виступили керівники установ з Швейцарії, Німеччини, Азербайджану, Киргизстану, координатори та менеджериміждержавних проектів з органічного сільського господарства та освіти, які висвітлили досвід цих країн у сфері органічного господарювання, науки і освіти у органічному агровиробництві.